Bröllopsfotograf i Malmö

Det händer oerhört mycket under själva bröllopsdagen och känslorna svallar, ofta är det svårt att efteråt minnas alla tillfällen som uppstod på denna underbara dag. Lösningen är förstås att ha en duktig bröllopsfotograf som dokumenterar dagen på bästa möjliga sätt! Att hitta en bröllopsfotograf i Malmö är inte svårt, men det är en god idé att veta ungefär vad ni vill ha, så att bilderna blir lyckliga minnen. Fotografen är en stor och viktig pusselbit i bröllopsplaneringen, så börja leta i god tid.

Hur väljer jag bröllopsfotograf?

Research är a och o när du väljer bröllopsfotograf. Surfa runt på fotografers hemsidor, deras portfolio och kanske till och med deras blogg. Ofta kan du se att det finns en viss stil hos varje fotograf, och du kommer känna när du hittar en som du sympatiserar med. Boka sedan ett möte med fler än en, så att du har lite att jämföra med. Och det är inte bara tillgängligheten på ert datum, eller ens priset som är det viktiga, utan att ni känner att ni fungerar bra ihop. Utan kemi mellan fotografen och bröllopsparet blir det svårt att få liv i bilderna.

Att boka i tid betyder inte någon månad i förväg, utan mycket tidigare än så. Redan sex till tolv månader innan bröllopet är det läge att boka, särskilt om det är en populär och välrenommerad bröllopsfotograf. Dessutom kan datumet avgöra, om ni gifter er på en lördag under sommarhalvåret så är det hårt tryck på fotografer, medan en vardag kan vara mycket enklare. Är fotografen med i diskussionerna redan från början går det att synka datumet på ett bra sätt.

Bröllopsfotograf i Malmö är populärt

Vad kostar en bröllopsfotograf?

En professionell bröllopsfotograf i Malmö tar minst 5000 kr för uppdraget, oftast mer. Självklart påverkar fotografens erfarenhet priset, och därtill utrustning, hur mycket tid hen lägger på att träffa er utöver fotograferingen, och hur många timmar framför datorn det krävs för att leverera bilder på den nivå som ni förväntar er. Vanligtvis tar man både porträttfoton och bilder under vigsel och fest, men räcker inte budgeten ända dit så prioritera porträttfoton. Då kan ni istället be en eller flera bröllopsgäster hjälpas åt att föreviga dagen.

Glöm inte att skriva ett avtal med bröllopsfotografen. Då vet båda parter vad ni kommit överens om, i form av tid, plats, kostnad, leveranstid, format, hur och var bilderna kan användas, och så vidare. Vid mötet är det lätt att uppleva att det inte finns risk för missförstånd, men med minst sex månader kvar till bröllopet finns det gott om tid att glömma, och i sitt eget minne lägga till och dra ifrån detaljer som inte skrivits ned.

Var ute i god tid och skriv avtal

Sammanfattningsvis är det viktigt att vara ute i väldigt god tid, och titta på många olika fotografers hemsidor. Din perfekta bröllopsfotograf i Malmö väntar på dig, men du får se till att hitta den som passar just ert bröllop och er stil. Träffa fotografen så att ni fungerar ihop, och skriv avtal på allt ni kommer överens om, så att det inte uppstår några missförstånd. Avsätt pengar till en bra fotograf, för det här är minnen som ni förhoppningsvis ska ha med er i en livstid!